Virossa on tehty aloite uhkapelikieltojen helpottamiseksi

Koronaviruspandemia (Covid-19) on johtanut lisääntyneeseen keskittymiseen ongelmapelaamiseen useilla lainkäyttöalueilla. Britannian uhkapelitoimikunta on toistuvasti kehottanut lisenssinsaajia toimimaan vastuullisesti lukituksen aikana. Lisenssinsaajien käyttäytymistä koskevat tiukat rajoitukset, kuten mainontakiellot Espanjassa ja online-kasinorajoitukset Ruotsissa, ovat myös tulleet voimaan.

Viron sosiaaliministeri Tanel Kiik on allekirjoittanut direktiivin, joka tarjoaa 200 000 euroa kansalaisjärjestölle MTÜ Gambling Addiction Counseling Center. He seuraavat uhkapeliä ja tarjoavat keskuksen uhkapeliriippuvaisille ja heidän sukulaisilleen. Sosiaaliministeriö ilmoitti kumppanuuksien strategisesta hakukierroksesta lokakuussa. Löydä kumppani, joka voi tukea uhkapeliriippuvaisia ​​ihmisiä. Estland har initiativ på plass for å lette ludomanioffer

Kumppanuus vaikeuksissa olevien auttamiseksi

Kumppanuuden avulla ministeriö voi tehdä yhteistyötä ja vahvistaa kansalaisjärjestöjä. He tukevat organisaationsa kehittämistä ja toimintakykyä. Yli 200 tarvitsevaa henkilöä saa tällä hetkellä ilmaista psykologista neuvontaa keskuksesta. Lisäksi se on suunnitellut tarjoavansa velan neuvontaa yli sadalle ihmiselle. Sosiaaliministeriön lausunnon mukaan patologisten uhkapelien riski Viron väestössä on 7 prosenttia. On tärkeää tarjota potilaille kattavaa apua, mukaan lukien psykologinen ja taloudellinen neuvonta. "Covid-19-pandemia on vaikuttanut uhkapelikäyttäytymisen kasvuun sekä nuorten että aikuisten keskuudessa", kertoi Pille-Riin Indermitte, MTÜ Gambling Addiction Counseling Centerin johtaja.

Koroa ja uhkapeliriippuvuus ovat pelottava yhdistelmä

Toisaalta uhkapelikäyttäytyminen on lisääntynyt ensisijaisesti ajanviettotapana, mutta kun se syvenee, muut kiinnostuksen kohteet katoavat, ja on vaikea palata kouluun ja työtehtäviin. Ministeriö ilmoitti myös haluavansa ymmärtää paremmin alaikäisten altistumista uhkapeli lainkäyttöalueella, ja pitää siksi erittäin tärkeänä perusteellisen tutkimuksen tekemistä ja tukea rahapeliriippuvaisia ​​pitkällä aikavälillä.

”Toisaalta uhkapelien kasvu johtuu toivosta parantaa taloudellista tilannettamme, kun työllistymismahdollisuudet ovat vähentyneet. Olemme innoissamme kokeilemaan tukiryhmäpalvelua ja tekemään ensimmäistä kertaa tutkimuksen uhkapeli- ja digitaaliriippuvuusongelmien leviämisestä alaikäisten keskuudessa Virossa. " Odotamme tulevaisuudessa lisää Euroopan maita kiristyvän ja keskittyvän uhkapeliriippuvuuteen.